Educatie

De Horde maakt werelden
Met alles wat voor handen is
Maak je mee?
Hoe ziet jouw wereld eruit?

Een bezoek aan De Horde betekent een bezoek aan een andere wereld. Wij geloven dat je nieuwe werelden met een zo open mogelijke blik moet bezoeken. Op deze pagina vind je ons huidige educatieaanbod.

TENT

Doelgroep: 6+ (groep 3 t/m 6) onder- en bovenbouw  | locatie: in het theater (kleine zaal)  | duur: 60 min. | periode: 17, 18, 19 en 28 februari 2025 (andere data & tijden mogelijk in overleg)  | kosten: €7,50 per leerling | Boek met Retourtje Cultuur! | contact: Belinda Limani (edu@theatergroepdehorde.nl)

De reis van een meisje dat dacht altijd in een tent te blijven, maar uiteindelijk niets anders kan dan de wereld ingaan. Onderweg ontmoet ze wonderlijke mensen, die er stuk voor stuk hun eigen woongewoontes op nahouden. Een voorstelling met camera’s, maquettes, poppen en live spel. Je ziet niet alleen het verhaal, maar ook hoe het gemaakt wordt. Dit alles gebeurt in hoog tempo, recht voor je ogen en met alles wat voor handen is. 

Extra: Bij elke schoolvoorstelling bieden wij een driedelige lesbrief aan volgens de Open Blik-methode. Deze lesbrief bevat drie opdrachten die de kinderen laten nadenken over hun ideale woonplek en worden gestimuleerd om te reflecteren op de voorstelling aan de hand van vragen van de leraar/lerares. Bij de lesbrief hoort ook een filmpje in maquette-stijl van De Horde, dat de kinderen voorbereidt op hun bezoek aan het theater.

Workshop: Naast de lesbrief is er ook een workshop beschikbaar die hierop voortborduurt (€2,50 per leerling). Tijdens deze workshop, verzorgd door regisseur Ramses Graus, krijgen deelnemers hands-on ervaring met de concepten die later in de voorstelling terugkomen. De workshop duurt maximaal een uur en kan als opwarmertje voorafgaand aan de voorstelling plaatsvinden.

Meer informatieBoeken

Kreukvrij - De Horde i.s.m De Werf

Doelgroep: 10+ (bovenbouw PO, onderbouw VO) | locatie: Deventer (Het Theaterschip)* en Nijmegen (Het Badhuis)  | duur: 70 min | periode: 27 september (10:30 & 13:30) | kosten: €7,50 per leerling | Boek met Retourtje Cultuur! | contact: Belinda Limani (edu@theatergroepdehorde.nl)

Een normale wasserette op een doorsnee dag, gerund door een zonderlinge eigenaar en vijf klanten met een zak vol was. En hoe ze door een toevalligheid elkaars geheimen, rare trekjes en diepste verlangens leren kennen. Kreukvrij is een tragisch-humoristische beeldende voorstelling met muziek, dans, fysiek spel en veel omkledingen. Een voorstelling over het zoeken naar je identiteit en hoeveel je jezelf daarvoor, letterlijk en figuurlijk, moet blootgeven. 

Extra: Voorafgaand aan de voorstelling kunnen deelnemers een interactieve installatie ontdekken in de context van de voorstelling. Na de voorstelling is er een nagesprek van ongeveer 10 minuten, waarin deelnemers de gelegenheid krijgen om hun gedachten, gevoelens en vragen over de voorstelling te delen. De voorstelling zelf duurt 45 minuten.

*Voor voorstellingen in Deventer, neem contact op met verkoop@theaterschip.nl of lees hier meer.

Meer informatieBoeken

Blijf op de hoogte