Persmap - Voorstelling AF (8+)
AF (8+)
Waar ben je als je er even niet bent?
Stel je voor: je bent even weg. Niet écht weg natuurlijk, maar ‘AF’. De wereld draait door, maar jij belandt in een eigen bubbel die je alleen begrijpt als je er zelf bent. In die bubbel gebeurt niks en alles tegelijk. Alles is groot of paars, er is rockmuziek en K-pop.
In AF neemt theatermaker Eileen Graham je mee naar een droomwereld waar je mag verdwalen. Samen met muzikant Enzo Coenen mixt ze decor, muziek en tekst tot een voorstelling die voelt als een vreemde dagdroom, maar dan op het toneel.
Voor iedereen die soms even ‘AF’ wil zijn: naar een plek waar niemand je kan storen.
Over Eileen Graham
Eileen Graham (1995) is actrice en theatermaker, en de helft van de veelbelovende theatergroep coupdeboule. Haar werk is vol lef, humor en plezier, en dat past perfect bij de manier van theatermaken van De Horde, waarin verschillende vormen samenkomen en alles wat er gebeurt zichtbaar is voor het publiek.
Credits
Spel: Eileen Graham
Muziek: Enzo Coenen
Regie: Ramses Graus
Beeld: Mike Nicolaassen
Deze voorstelling gaat op 10 oktober in première in Theater Het Badhuis in Nijmegen en reist daarna tot en met januari 2026 langs verschillende theaters in het land.
AF (8+) is gemaakt in samenwerking met leerlingen van Montessorischool Dukenburg en Basisschool Klein Heyendaal. Tijdens het maakproces dachten zij actief mee en gingen ze samen met Eileen op zoek naar de betekenis van ‘helemaal AF zijn’.
Drukwerk
Volgt zo snel mogelijk.
Campagnebeeld
Scènefoto's
Volgt zo snel mogelijk.
Eileen Graham
Eileen Graham (1995) is actrice en theatermaker, en de helft van de veelbelovende theatergroep coupdeboule. Haar werk is vol lef, humor en plezier, en dat past perfect bij de manier van theatermaken van De Horde, waarin verschillende vormen samenkomen en alles wat er gebeurt zichtbaar is voor het publiek.
Enzo Coenen
Enzo Coenen (1996) is acteur, stemacteur, regisseur en componist. Hij studeerde in 2017 af aan de Arnhemse Toneelschool. Als acteur speelde Enzo o.a. bij Toneelgroep Oostpool, NTJong en Theatergroep Kwatta. Hij studeerde af met de voorstelling NOACH en maakte met Steef Verheijen Het Kleine Leed; een muzikale voorstelling over het leven van kabouters in tijden van milieuproblematiek. Als muzikant en componist is hij bij verscheidene projecten betrokken geweest, waaronder bij de webserie Toen wij de tijd hadden en zijn eigen muziektheaterproject Rijk Troost.
Ramses Graus
Ramses (1972) studeerde in 1998 af als theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij o.a. als acteur bij de Utrechtse theatergroep Aluin, won hij in 2001 als helft van het cabaretduo rul de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en regisseerde of speelde hij in meer dan 70 theaterproducties. Van 2009 tot 2023 maakte Ramses deel uit van het artistieke team van gezelschap ‘Het Filiaal Theatermakers’ in Utrecht waar zijn voorstelling Mevr. Ophelia de zilveren Krekel, en hijzelf de gouden Krekel won voor zijn rol in de Grote Illusionist. Met de voorstellingen van het Filiaal reisde hij van Broadway tot het Opera House in Sydney. Naast spelen en regisseren is hij gespecialiseerd in object theater en maakt hij veel gebruik van video en projecties. Vanaf 2023 is hij artistiek directeur van De Horde in Nijmegen.
De Horde maakt werelden
Met alles wat voor handen is
Maak je mee?
Wij zijn De Horde, het nieuwe BIS-gezelschap uit Nijmegen. Onder artistieke leiding van Ramses Graus maken we jeugdtheater met een volstrekt eigen signatuur. Absurdistisch met een poëtisch randje: voorstellingen waarin theater, miniaturen, live video en muziek samenkomen. We laten niet alleen het verhaal zien, maar ook hoe dit wordt gemaakt: recht voor de ogen van het publiek en met alles wat voor handen is. Onder het motto ‘Wees jezelf, ontdek een ander’ verkent De Horde maatschappelijke thema’s van alle kanten en voeden we een open houding. Onze thuisbasis is Theater Het Badhuis in Nijmegen en van daaruit richten we ons op regio Oost en de rest van Nederland.
Missie
Kinderen en jongeren beschikken van nature over een rijke fantasie. Wij zien het als onze missie om de verbeeldingskracht te beschermen én aan te wakkeren. Theater is bij uitstek geschikt om deze te vieren en daarin is De Horde gespecialiseerd. We verwonderen en ontregelen het publiek met onze vindingrijkheid die creativiteit stimuleert in zowel denken als maken. Met onze voorstellingen verkennen we maatschappelijke thema’s van alle kanten en voeden we een open houding. Onder het motto ‘Wees jezelf, ontdek een ander’ geven we iedereen een plek en willen we iedere bezoeker ‘aan’zetten.
Visie
De Horde maakt beeldend theater met een dynamische afwisseling van speelstijlen. Het publiek ervaart zowel detail als totaal, en alles wat we doen mag gezien worden. De signatuur van De Horde kenmerkt zich door drie elementen. Binnen de voorstellingen wordt altijd gebruik gemaakt van combinaties van (spel)technieken zoals objecttheater, muziek, spel, multimedia en maquettes. Met de afwisselende inzet van technieken ontstaat variatie in schaal en een veelheid aan perspectieven. Het ene moment is alle aandacht gericht op het persoonlijke detail om vervolgens moeiteloos om te schakelen naar de grote verhalen waartoe mensen zich hebben te verhouden. En tenslotte laat De Horde niet alleen het verhaal zien, maar ook hoe dit wordt gemaakt: recht voor de ogen van het publiek en met alles wat voor handen is. Transparantie is het sleutelwoord. Deze manier van maken laat alle ruimte om fantasie de vrije loop te laten en hersens of handen te laten spreken. Zo nodigen we ons publiek uit aan te haken en binnen én buiten het theater andere werelden te zien.
Contact
Theatergroep De Horde
Daalseweg 262
6523 CD Nijmegen
Heb je vragen? Neem dan contact op met pr@theatergroepdehorde.nl