Een jeugdopera over de wondere wereld van de bodemdieren

Door Maanlanders.

In de jeugdopera Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden is. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn; voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.

Fotografie: Lucas Kemper

De personages Mona en Taco worstelen met deze drukte. Hun ouders maken veel en vaak ruzie. Beide kinderen vinden het moeilijk om daarmee om te gaan. In jeugdopera Benno wordt ingezoomd op hun gevoelens. Als Mona op het punt staat over te koken, ontdekt ze Benno, een slak. Ze neemt Benno mee naar huis en er ontstaat een innige band. Benno kalmeert en troost Mona. Ze raakt gefascineerd en geïntrigeerd door het slakje, precies de afleiding die ze nodig heeft. Taco snapt ondertussen niet waarom zijn zus zich steeds meer terugtrekt en niet meer aan zijn kant staat als hun ouders weer ruziemaken. Als hij ontdekt waar Mona die onuitstaanbare kalmte vandaan haalt, wordt hij woedend en doet hij iets waar hij veel spijt van krijgt.

Koop nu kaartjes!

📍 Theater Het Badhuis
📆 Donderdag 9 mei 2024
🕛 16.00 (inloop vanaf 15.30)
🎫 € 10 – 12,95

TICKETS

Benno wordt gespeeld door Elea Bekkers en Maarten Zaagman-Smit. Het verhaal is geschreven door Lisanne van Aert, onder de regie van Annelies van Wieringen. De muzikale sfeer wordt verzorgd door componist Anne-Maartje Lemereis, en Thekla Wildekamp is verantwoordelijk is voor de educatieve invulling. Het decor en de kostuums zijn ontworpen door Juliette Mout, met decorbouw uitgevoerd door Niels ten Broeke. Deze productie is een samenwerking met Pier21 en Kasko.

www.maanlanders.nl

Blijf op de hoogte