Een poëtische en oergeestige voorstelling naar het gelijknamige boek van Toon Tellegen.

Door Thomas, Sacha en Jos.

Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug in het theater met de voorstelling: Twee oude vrouwtjes. Een collectie van korte liefdesscènes over menselijk verlangen in de nadagen van het leven. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over levens die eindigen, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is. Op 28 maart 2024 speelden zij een try-out in Theater Het Badhuis!

Fotografie: Bas de Brouwer

De verschillende koppels kunnen niet zonder elkaar, maar met elkaar is het zo nu en dan ook niet alles. Ze houden zoveel van elkaar dat ze er bijna ongelukkig van worden. De twee vrouwtjes beminnen en bevechten elkaar, ze hemelen elkaar op en verachten elkaar. Hoe het ze vergaat is in elke scène, vol verlangen en weemoed, humor en tragiek, steeds verrassend anders.

‘Innemende voorstelling.’ - de Volkskrant ★★★★ Twee oude vrouwtjes ontroert, is grappig en bovenal poëtisch.’ – Theaterkrant ‘De speelstijl sluit naadloos aan bij de schrijfstijl van Toon Tellegen’ - de Volkskrant ★★★★

Twee oude vrouwtjes is een productie van Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy, met tekst van Toon Tellegen, tekstbewerking door Jos Nargy, en eindregie door Ramses Graus. Vormgeving is gedaan door Hiske de Goeje i.s.m. Thomas van Ouwerkerk, kostuumontwerp is in handen van Julia Klok, dramaturgie door Ninke Overbeek, en muziek is verzorgd door Arend Bruijn i.s.m. Sacha Muller.

Campagebeeld fotograaf: Guy Vording

Blijf op de hoogte